Verzendklasse: brievenbus 1 stuk

Leer bridge met Berry4 deel 2

Onmisbaar in combinatie met Leer bridge met Berry Westra deel 1. De basis theorie wordt uitgebreid met ondermeer preëmtief bieden en slembieden. Bijbehorende software is de cd-rom Progress + 2.

Jack’s Bridgetrainer 2.0

De bied- en speelmogelijkheden van Jack worden in Jack’s Bridgetrainer gebruikt om op een leuke en verantwoorde manier het bridgespel te oefenen. Door de aanwijzingen en opmerkingen van Jack leert u snel systematisch te bieden en te spelen.

  • Speel een onbeperkt aantal willekeurige spellen met en tegen het sterkst spelende bridgeprogramma ter wereld, waarbij de nadruk is gelegd op het oefenen van het bieden. Wereldkampioen computerbridge Jack begeleidt u bij het bieden en zorgt voor sterk tegenspel.
  • Oplopend in moeilijkheidsgraad kunt u kiezen voor Berry voor eerstejaars, Berry voor tweedejaars en Berry voor clubspelers. Vervolgens kunt u onbeperkt willekeurige spellen oproepen en volgens de biedopvattingen van Berry Westra deze gaan bieden.
  • Wanneer u niet het juiste bod doet, volgt commentaar. U kunt vervolgens uw bod vervangen maar ook ongewijzigd laten. Het contract dat wordt bereikt kunt u vervolgens af- of tegenspelen. Na afloop van het spel heeft u de mogelijkheid om het spel opnieuw te spelen, de complete kaartverdeling te bekijken of aan een volgend spel te beginnen.
  • Jack’s Bridgetrainer is flexibel. In makkelijke biedsituaties vindt hij maar een enkel bod goed. In moeilijke biedsituaties zijn er daarentegen meerdere biedingen goed. Op deze manier leert u dat ook aan de bridgetafel een spel op meerdere manieren geboden kan worden.
  • Naast commentaar op het bieden geeft Jack’s Bridgetrainer ook hulp bij het tegenspelen. Het uitkomen met een onjuiste kaart wordt gemeld. Het is ook mogelijk om Jack’s Bridgetrainer het signaleren te laten controleren. Hij let dan op uw distributie en aan- of afsignalen.
  • In Jack’s Bridgetrainer zijn 20 toernooien bijgevoegd die oplopend zijn in moeilijksheidgraad. U krijgt na elk spel uw resultaat op dat spel te zien en vervolgens natuurlijk ook de positie die u op dat moment in het toernooi bezet.
  • Jack’s Bridgetrainer 2.0 biedt volledige ondersteuning voor de beide lesmethodes van Berry Westra. Met het verschijnen van Berry Westra’s moderne vijfkaart hoog methode (Flits) ontstond de behoefte om ook dat systeem goed in de vingers te krijgen. In de nieuwste versie Jack’s Bridgetrainer 2.0 kunt u zowel vierkaart hoog als ook zijn vijfkaart hoog methode oefenen. Met Jack’s Bridgetrainer 2.0 heeft u dus ook de beschikking over de systeemkaarten van Berry Westra’s Bridge in een Flits methode.

 

Het programma is een download via de website van Jackbridge. De systeemeisen zijn als volgt: Windows (XP of nieuwer). De software werkt ook op Windows-pc’s zonder cd-rom speler. Tablets, zoals de iPad, hebben doorgaans een ander besturingssysteem (iOS of Android) en voldoen niet aan de systeemeisen. De uitzondering hierop vormen tablets die draaien onder Windows 8 en voorzien zijn van een Intel X86 compatible CPU. Een Windows 8 tablet die is uitgerust met een ARM processor voldoet niet aan de systeemeisen. Voor meer informatie kunt u zich tot uw tablet-leverancier wenden.

Activeren

Na installatie activeert u het programma via het internet. Daarna kunt u zonder internet spelen. Uw licentie verleent u het recht om de software op drie, eigen, verschillende computers te installeren. U bepaalt zelf of u de software gelijk op 3 computers installeert (bijvoorbeeld 1. zolder-pc 2. huiskamer-pc 3. netbook) of dat u nog één of meerdere installatierechten bewaart voor een toekomstige nieuwe computer (bijvoorbeeld 1. zolder-pc 2. <vrij> 3. <vrij>). Herinstallaties tellen hierbij niet mee tenzij de computerconfiguratie drastisch is gewijzigd.

Uw licentie is persoonlijk: het is niet toegestaan om een installatierecht te gebruiken om de software t.b.v. een derde te installeren.

Start met bridge deel 3 werkboek

Bridge is niet moelijk om te leren. Belangrijk is dat je er veel tijd in stopt om te oefenen. Bridge oefenen kan op vele manieren. Thuis met oefeningen uit dit werkboek, op internet of met je medecursisten aan de bridgetafel. Oefen tijdens de cursus met dit werkboek dat naadloos aansluit op het theorieboek Start met bridge deel 3 (art.nr. 4562). Ieder hoofdstuk begint met een samenvatting van de behandelde stof uit het theorieboek. Daarna volgen per hoofdstuk diverse oefeningen waarmee je jouw opgedane bridgekennis kunt oefenen en toetsen. Start met bridge is de moderne, vernieuwende en officiële bridgeleermethode van de Nederlandse Bridge Bond en gaat uit van de methode ‘vijfkaart hoog’.

Bridgevermaak deel 1

Bridgevermaak 1 is een boek voor bridgers van alle niveaus. De auteur Kees Tammens behandelt op luchtige wijze alle Nederlandse successen bij de wereldtoernooien in de afgelopen dertig jaar.
Net als elke andere sporter droomt de bridger van de wereldtitel. In de geschiedenis van het WK-bridge hebben verschillende Nederlandse bridgers uitgeblonken. Kreijns-Slavenburg wonnen in 1966 het WK-paren en werden onze eerste wereldkampioenen. Daarna volgden de junioren in 1987, het open team in 1993, Carla Arnolds-Bep Vriend in 1994 en het vrouwenteam in 2000. Dat brengt het aantal Nederlandse wereldkampioenen op achttien. Een bijzondere negentiende wereldkampioen is Jack; de viervoudig wereldkampioen onder de bridgeprogramma’s.
Bridgevermaak 1 gaat over de wereldtoernooien en over de manier waarop de Nederlandse helden de titel veroverden. De lezer kruipt in de huid van de wereldkampioenen en biedt en speelt mee met een serie problemen uit de titeltoernooien.

Bridgevermaak deel 2

Bridgevermaak 2 is een boek voor bridgers van alle niveaus. Luchtig boekje, ideaal om mee te nemen op reis of in de trein omdat je elk hoofdstukje apart kan lezen.

De auteur Kees Tammens beschrijft het verhaal over vier jongens, Thijs, Stef, Mark en Jim, die elkaar op het eind van de jaren zestig ontmoeten bij hun komst naar de studentenstad. Zij zijn dan achttien lentes jong. Het zijn roerige tijden. De vier komen elkaar tegen en er ontwikkelt zich een hechte vriendschap. Zij werpen zich dagelijks met hart en ziel op bridge. Met overweldigend enthousiasme, inzet en ijver ontdekken zij de fijne kneepjes van het spel. Dag in dag uit spelen gevolgd door nachtenlange analyses en discussies.

Bridgevermaak 2 gaat over de belevenissen van deze vier bridgers in de verschillende wedstrijdvormen waarbij strategische, tactische en technische aspecten de revue passeren. Elk lid van het illustere viertal geeft in intermezzo’s aan hoe hij het bridge als competitieve denksport heeft beleefd. Zij schromen niet de eigen ideeën over de beoefening van hun favoriete kaartspel te spuien en te verdedigen. Daarbij hebben individuele voorkeuren nog wel eens de voorrang. Doel is dat de lezer haar of zijn manier van bridge spelen eens aan andere opvattingen kan toetsen. De nadruk ligt op het spelen. De lezer wordt in Bridgevermaak 2 danig aan de tand gevoeld. In elk spel wordt gevraagd wordt in de huid van een hoofdrolspeler te kruipen en het winnende speelplan op te stellen of de kansrijkste aanpak van het tegenspel. Naast technische aspecten komt ook dikwijls de psychologie om de hoek kijken. De oplossing van een spel is namelijk lang niet altijd honderd procent rechtlijnig. Bridge is nu eenmaal een spel met talrijke onduidelijke situaties. Absolute bridgewaarheden en wetten zijn dan niet van toepassing. Voor de winnende keuze of beslissing verzamelt de bridger informatie, combineert de gegevens, deduceert en komt tot een speelwijze. Dat is de opdracht van de lezer in Bridgevermaak 2.

Ovenwant

Ovenwant

Stevige gewatteerde katoenen ovenwant met I love bridge opdruk.